Hanneke Beers (1965)

Vol verwondering liep ik als hooggevoelig vierjarig meisje door de wereld. Ik begreep niet wat ik hier deed. Wandelend van kleuterschool naar huis keek ik vol verbazing naar de huizen, de straat, de stoep, dat grijze beton… ik vond ’t allemaal zó ontzettend lelijk. Zo afgebakend. Zo onvrij. Wie had dit in vredesnaam bedacht...?

Ook de manier waarop volwassenen met elkaar en met mij omgingen: ik begreep er werkelijk niets van.

In ons disfunctionele gezin  (afwezige vader, moeder Joods oorlogsslachtoffer) ervoer ik slechts pijn en eenzaamheid. Ik wilde gezien, begrepen en gehoord worden, maar kreeg alleen kritiek...

Keer op keer vroeg ik mijn ouders of ik echt niet geadopteerd was, want ik kon toch onmogelijk hun kind zijn?

Want ik wist: waar ik vandaan kwam was alles mooier. Was er eenheid, afstemming, liefde…

’s Nachts keek ik vol heimwee naar die onmetelijke sterrenhemel. Ik voelde me een alien die per ongeluk op de verkeerde planeet terecht was gekomen, en wilde niets liever dan weer terug naar waar ik vandaan kwam. ‘Beam me up, Scotty!’

 

Maar ja, ik werd niet up-gebeamd, en ik begreep mijn aanwezigheid hier niet. Dus besloot ik op mijn 21ste op onderzoek uit te gaan, om te ontdekken waar het aardse leven wérkelijk over gaat, en wat mijn rol hier is. My quest for the holy grail!

 

Maar die queeste viel niet mee...

 

Omdat ik niet wist waar ik 't moest zoeken ging ik maar helemaal los: ik reisde de hele wereld over, deed alles wat god verboden heeft, maakte ongelofelijk veel heftigheid mee, ging vaak op m’n bek en kwam in gevaarlijke situaties terecht. In die tijd heb ik de dood een paar keer in de ogen gekeken...

Door deze extreme gebeurtenissen leerde ik weliswaar veel over het leven, maar relatief weinig over mijzelf. Het was me op een gegeven moment duidelijk dat de waarheid niet búiten, maar ín mij ligt. Dus begon ik rond mijn 27ste aan de lange, lange weg naar binnen. En volgde alle mogelijke spirituele trainingen en bewustzijns-workshops die ik maar kon vinden...

 

Tijdens een vierjarige mystieke leerweg - waar ik mijn zielenzusje Annelot leerde kennen - kwam ik er eíndelijk achter waarom ik van zó ver hier naartoe ben gekomen: ik ben een bevrijder. En dat bevrijden doe ik met mijn lichtkracht. En veel humor. (Want als er íets bevrijdend is in deze vreemde wereld, is ’t wel relativeringsvermogen!)

Na deze opleiding heb ik mijn healing & coaching-praktijk 'Lichtkracht' opgezet, en sinds vorig jaar geef ik samen met Annelot de Licht op je Schaduw training.

 

Aan de hand van mijn bizarre levenslessen laat ik je zien hoe ’t níet moet. En met mijn lichtkracht wil ik je inspireren. En je laten ontdekken wat jouw passie is en wat jíj komt doen op deze wereld!

 

Ik nodig je van harte uit om jouw Licht op je Schaduw te laten schijnen!

 

 


Annelot Borleffs (1953)

De ervaring die ik heb opgedaan als veel-voelend kind, kan ik nu inzetten om anderen te begeleiden bij het bevrijden van ‘donkere’, weggestopte emoties. Deze opgedane ervaring kwam niet vanzelf. Doordat ik makkelijker de ‘ander’ aanvoelde dan mijzelf, droeg ik zelf heel wat on-doorgewerkte ballast uit mijn kindertijd mee.

Aanvankelijk liet zich dat, na de geboorte van mijn kinderen, zien als fysieke klachten in de vorm van hoofdpijnen. Doordat ik gelukkig bereid was de hoofdpijn als mijn leermeester te zien, bewoog ik daar gaandeweg doorheen en opende de donkere krochten van mijn ziel zich voor het licht.

 

Ik ben een grootmoeder, letterlijk en figuurlijk. Van huis uit ben ik een natuurmens en heb ik lang met kinderen gewerkt met een emotioneel/fysieke hulpvraag. Zowel individueel als met inzet van dieren.

Ik voel mij diep verbonden met de dolfijnen en walvissen. Maar eigenlijk met alle dieren. Er zijn weinig jaren geweest dat ik zonder dieren leefde.

Ik ga ‘aan’ bij thema’s van de ziel en het transformeren van pijn naar licht. Dit kan letterlijk zijn in woorden, door een andere blik te geven op een situatie die als moeilijk wordt ervaren. Maar mijn specialiteit is het meevoelen met anderen in hun emotionele zoektocht, en licht en ruimte brengen naar (oude) pijn. Als vanzelf geeft dat ontspanning en smelten; en een opengaan voor een groter veld van bewustzijn. Het is dit veld dat behulpzaam is bij heling en bevrijding.

 

In dit helende proces ontwikkelde ik samen met mijn zielen-zusje Hanneke een prachtige vorm om ‘snel-en-makkelijk’ door oude pijnen heen te bewegen. Waarbij ze erkend, gezien en ervaren werden zonder er mee te versmelten. Dit gebeurt altijd in situaties van emotionele nood en juist dan is de opening naar onze essentie zo dichtbij.

 

Na jaren van oefening besloten wij om dit met anderen te delen.

 

Ik geef tevens individuele sessies, al dan niet telefonisch/zoom of live.


Hanneke & Annelot

Hanneke is een woordtovenaar, en is in staat om de energie stromend te houden. Met haar speelse humor brengt ze luchtigheid in het geheel. Zij is goed om je te helpen je passie en je kwaliteiten te vinden.

 

Annelot is goed in het lichtje aansteken en je de weg te wijzen door je donkere innerlijke gangen zodat je jezelf vindt.

 

Samen zijn wij totaal verschillend: yin en yang, en daardoor een hecht team.

 

Beide zijn we goed in dit werk en in het overdragen daarvan, simpel omdat het vanuit de levende ervaring is voortgekomen.

 

Je bent van harte welkom!